Welkom op allehondenrassen.nl

Op deze website kunt u alle hondenrassen die in Nederland voorkomen vinden. De hondenrassen zijn per groep ingedeeld, deze indeling is hetzelfde als de indeling die het FCI (Fédération Cynologique Internationale) hanteert. De FCI is de wereld hondenorganisatie. Alle rassen die je dus op deze website ziet zijn door het FCI erkende rassen. 

Ik heb deze pagina gemaakt omdat er nog steeds honden verkocht worden door handelaren, de kans is dan groot dat u een hond koopt die niet aan de rasstandaard voldoet. Vaak zijn deze honden doorgefokt en niet goed gesocialiseerd waardoor ze allerlei vervelende karaktereigenschappen en lichamelijke afwijkingen kunnen ontwikkelen. Mijn bedoeling is om met deze website mensen goed te informeren over verzorging, karakter, bewegingsbehoefte, etc. om zo tot een goed doordachte beslissing te komen bij de aanschaf van een hond.

Verder kunt u op deze website per ras een verwijzing naar de website van de rasvereniging vinden. Op de website van de rasverenigingen kunt u terecht voor meer informatie over het betreffende ras. Als u op zoek bent naar een erkende fokker vindt u op de website van de rasverenigingen vaak een overzicht van de aangesloten fokkers.


Zend nu uw foto's in, wij plaatsen deze graag op onze website!! Stuur uw foto's per email (vergeet niet het ras te vermelden)

Plaats ook een link/banner van AlleHondenrassen.nl! informatie hier!

 Evenementen van deze maand:


  
  Heeft u een hond?
 
   2427 Stemmen
 
  ja, een rashond (1119) :
  
  ja, een kruising (288) :
  
  ja, een bastaard (92) :
  
  Nee, ik heb geen hond (928) :